4 Nisan 2011 Pazartesi

AŞİR (ANTAKYA)

Dananın bacak kısmından 1 kg eti iyice yıkayıp büyük parçalar halinde düdüklü tencereye koyun. 1 kg buğdayı bir gece öncesinden ıslatın yada haşlayın. ıslanmış buğdayın üstüne 1 adet soğanı iri iri doğrayıp koyun. Haşlanan etlerin soğan ve buğdayla birleşmesi için buğday tenceresine suyu ile birlikte ekleniyor. Üstüne 1 kasık kimyon ve 1 kasık salca ekleyerek ocağa koyup pişirin. Pişirilme esnasında tencereye fazla kaşık sokmamanız gerekiyor. Aşirin özel tokmağı ile iyice dövülmesi gerekiyor. Döveme işlemi sırasında 2 kaşık tuz ilave edip iyice eriyene kadar işleme devam edin. Aşiri servis tabağına koyduktan sonra üstüne bir miktar kimyon ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağında 10 adet kabuğu soyulup parçalanmış cevizi kavurun. Asirin üstüne yerleştirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder