22 Nisan 2011 Cuma

ASLIN’NIN ISLAK PASTASI

Tart Hamuru
Fırını önceden 190C’de ısıtın.
Mutfak robotunda
1,5 su bardağı unu, ½ su bardağı pudra şekerini ve ¼ çay kaşığı tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz 125 gr soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın. 1 adet yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz.)
23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum  folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip kabarmaması için
nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 15 dakika pişirdikten sonra fırından alın, nohutları ve folyoyu kaldırıp soğumaya bırakın. Fırınınızın ısısını 180 dereceye indirin.

Bitte
r Sos3 paket bitter çikolatayı,2 paket krema içinde eritin. Soğuduktan sonra içine 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını kırın.
2 yumurta
iyice çırpın, kıvama geldikten sonra tartın üstüne döküp 5-8 dk arası 180 derece olan fırına verin
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder