4 Nisan 2011 Pazartesi

BEŞAMELLİ PATLICAN BEĞENDİ

3 adet bostan Patlıcanını ocakta közleyin. Bir tencerede 1 çay bardağı mısır yağı ile 150 gr. unu kavrulup, yarım litre süt ilavesi ile beşamel sosunu yapın Sosu tuz ile tatlandırın. içerisine 100 gr rendelenmiş kaşar ilave edin. Közlenen patlıcanları ayıklanıp, beşamele katın ve 1 çay kaşığı şeker ilave edin. 1 adet domates ve 2 adet sivribiberi ufak küp şeklinde doğrayın. Tavada 3 yemek kaşığı margarinle beraber 200gr. kuşbaşı dogranmış tavuk etini , 1 tatlı kaşığı salça ve 1 bardak su ilavesiyle pişirilip, tuz ilave edin. Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışımı koyup 1 tutam maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder