4 Nisan 2011 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KABAK ( 6 kişilik)

1 adet Soğanı ince doğrayın.3 çorba kaşığı margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 200 gr yağsız kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.2 adet domatesi kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. İnce kıyılmış 2 diş sarımsağı  kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.1 kg Kabağı temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Başka bir kapta
2 çorba kaşığı tereyağını eritip 1 kahve fincanı unu kavurun. 1,5 su bardağı sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın.1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. Pişirin.
3 dal dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder