25 Nisan 2011 Pazartesi

FIRINDA SÜTLÜ MAKARNA

2,5 litre suyu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuzu kaynayan suya ilave edin. Bir paket (250 gr.)sütlü makarnayı kaynayan suya ilave edip 9-11 dakika haşlayın ve süzün.
Bir tavada bir çorba kaşığı tereyağı eritin. Dilimlenmiş 300 gr. mantarı kavurun. Isıya dayanıklı tercihen toprak bir kabın içinde haşlanmış makarnayı, 1 su bardağı konserve bezelyeyi, kavrulmuş mantarı, ince kıyılmış yarım demet maydanozu ve 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın. Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. 150 gr kaşar peyniri rendeleyerek üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder