25 Nisan 2011 Pazartesi

KARNIYARIK

1 kg patlıcanın kabuğunu pijama gibi soyun ve renginin koyulaşmasını engellemek için tuzlu suya koyun. Daha sonra tuzlu sudaki patlıcanları kağıt havlu yardımı ile kurutup hafif sararıncaya kadar 1 çay bardağı kızgın yağda kızartın.
Küçük bir tencerede iyice kılıymış 2 orta boy soğanı 1 çorba kaşığı margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 250 gr kıyma ekleyip 3-4 dakika kıymalar oluncaya kadar kavurun. En son olarak küp küp doğranmış 2 orta boy domatesi ekleyin ve suyu çekene kadar kaynatın.
Kızartılmış patlıcanları düz bir tepsiye yada tencereye düzgünce yerleştirin. Bir kaşık yardımı ile ortalarını yararak hazırlanan harcı içerisine doldurun. 1 bardak suyu tencereye ilave edin üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder