4 Nisan 2011 Pazartesi

MERCİMEKLİ KÖFTE

1,5 su bardağı mercimeği yıkayıp 2.5 bardak suda haşlayın. Suyu azalınca yıkanmış 1,5 su bardağı ince bulguru ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın. Yarım demet taze soğanı ve yarım demet maydanozu incecik doğrayın.  2 orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Üzerine 1.5 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber,1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ekleyip biraz daha soteleyin. Karışımı şişmiş olan mercimeğe ilave edin. Son olarak kıyılmış taze soğan ve maydanozu da ekleyin. Elinizi arasıra ıslatarak aldığınız ceviz büyüklüğündeki parçalara oval şekil verin. Yeşil salata ile servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder