22 Nisan 2011 Cuma

PIRASA KÖFTESİ

2 kg pırasanın dış yüzeyindeki kalın kabukları soyulur beyaz olan baş kısımlarından kesilir ve bol su ile yıkanır. Temizlenen pırasalar 1’er santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğranır. Orta ocak ateşinde düdüklü tencereye 1 litre su koyarak dilimlenmiş pırasalar konur ve buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika daha pişirilir. Pırasalar yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülmeye ve soğumaya bırakılır. Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi (beyaz ekmek tercih sebebidir), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve avucumuzda iyice sıkıp suyunu süzdüğümüz pırasalar da eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulma süreci ortalama 3 dakikanızı alır. Bir kaba 2 bardak un koyulur diğer bir kaba da 1 yumurta, 1 yemek kaşığı su konularak çırpılır. Harcımızdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı ancak tombul köfteler haline getirilir. Hazırlanan köfteler un kabında una bolca bulandırılır. Derin bir tavaya 3 bardak sıvı yağ eklenerek yüksek ateşte kızdırılır.(fritöz de kullanabilirsiniz). Una bulanan pırasa köftesi son olarak yumurtaya bulandırılıp kızmış olan yağın içine atılır. Ortalama 3-4 dakika kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınabilir. Pırasa köftesinin yapılış süreci 15 dakikadır. 4-6 kişilik servis edilebilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder