4 Nisan 2011 Pazartesi

ŞIHIL MAHŞİ (Antakya)

500 gr kaburga kısmından çekilmiş kıymayı kendi yağı ile tencerede kavurmaya başlayın. Üstüne doğranmış 1,5 soğanı ve 1 kaşık eritme tereyağınıda ekleyin. ayıklanmış haşlanmış ortadan bölünmüş 1 kase nohutu ile 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz ve karabiberi de ekleyin. 1 kg dolmalık yeşil kabağın dışını sıyırıp içini boşaltın. Yağda kızartın. Bir kaba nar ekşisi koyun ve tüm kabakları içine sokup çıkartın.Daha sonrada kabakların  içlerini nohutlu kıyma ile doldurun. 1 kaşık salçayı 1 kase suda eritip doldurulmuş kabakların üstüne dokulun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder