22 Nisan 2011 Cuma

ŞİVEYDİZ (Gaziantep)

Yarım kg. yağsız kuşbaşı kuzu Etine, üzeri kaplanacak kadar su ilave edin. Kaynayınca köpüğünü alınıp, nohut, tuz eklenip pişirilir. Temizlenen 1,5 kg etli taze soğan ve 1,5 kg etli taze sarımsakların beyaz kısımları 3 cm. boyunda enine doğranır. Pişen ete ilave edin, sebzelerin sekli bozulmadan yumuşayıncaya kadar yeniden kısık ateşte birlikte pişirin. Yumurta ilave edilin 3 su bardağı dolusu süzme yoğurdu  kısık ateşte devamlı karıştırılıp ısıtılır. Pişen etin su oranına göre, çorba kıvamında olacak şekilde ilave edin. Tuzu kontrol edilip bir taşım kaynatılır. Üzerine ısıtılmış yağın da kavrulan 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane ile ilave edilir. 1 çay kaşığı karabiberi eklenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder