22 Nisan 2011 Cuma

TEPSİ KEBABI (Antakya)

1 adet soğanı küçük küçük doğrayın. 1 adet kırmızı biberin ise çekirdeklerini ve saplarını temizlenerek jülyen doğrayın. Soğan ve kırmızı biberlere 2 diş doğranmış sarımsak ilave edin. Başka bir kapta ince ince doğranan yarım demet maydanoz ve 2 adet domates karışımına karabiber, yenibahar, tarçın ve tuz ilave edin. Daha sonra her iki karışımı da tepsideki etle karıştırılarak iyice yoğurun.
Yoğrulan eti cam tepsiye iyice yerleştirin, üstü 6’ya bölünmüş
1 adet domates ve kırmızı biber ile süslenip fırına verin. 35-40 dakika 150 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder