10 Şubat 2011 Perşembe

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE (4 KİŞİLİK)

Yarım kilo kıymanın üstüne 1 paket köfte harcı ve 1 bardak su ekliyerek iyice yoğurun. içine önceden ıslatılmıs ince bulgur ve 2 çorba kaşığı salça ilave edin.

Teflon tavaya 1 çorba kaşığı margarin atılarak eritilirken 1 adet julyen dogranmıs soğanları ilave edin. pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerine 1 kg dogranmıs ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra bu karışımı bir tabağa alın.

Çelik tencereye 1 litre yağı koyup ve kızmasını bekleyin.

Bir avuç kıymayı alın ve vucunuzun içindeyken başparmağınızla delik açıp soğanlı ıspanaklı harc ile doldurup  tekrar kapatın.

yapmış olduğunuz köfteleri kızmış yağa atarak kızartın.


Afiyet olsun

9 Şubat 2011 Çarşamba

SOSLU SOMON IZGARA

1 yemek kaşığı soya sosunu 1 yemek kasığı hardal ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile bir kabın içerisinde karıştırın. 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı doğranmış sarmısaklarıda ekledikten sonra karışımın yarısını 1 kg somon fletonun üzerine sürün. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Somonu ısıtılmış ızgaranın üzerine derisi aşağı gelicek şekilde yerleştirip 7-8 dakika kadar pişirin.Çevirin 5-6 dakika kadarda diğer tarafını pişirin.

Servis tabağına koyup yarım sos karışımını üzerine dökün ve taze yeşillikler eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

ANKARA TAVA

2 yemek kaşığı tereyağ eridikten sonra önce 1 kase arpacık soğanları ve 2 adet doğranmış havuçları ekleyin. 1 kg iri kuşbaşı etleri 1 çay kaşığı tuzu 1 çaykaşığı karabiberi ve 1 subardağı bezelyeyide ekleyin. üzerine bir miktar su ekliyerek ara ara karıştırıp kaynatın.

Meyanesi için:

Bir kasenin içinde yarım kg yoğurt ve 3 adet yumurtayı atıp karıştırın. bu karışıma yavaş yavaş 1 çay bardağı un ilave ederken karıştırmayıda ihmal etmetin.

Hazırlanan meyaneye etin suyundan bir miktar ekliyerek karıştırmaya devam edin. Meyaneyi tencereye ilave edip karıştırın.

Son olarak tencereyi bir borcama yada tepsiye dökerek önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırına sürün ve 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun

YUMURTALI TOPLAMA

1 adet rendelenmiş soğanı, yıkayıp süzülmüş 2 su bardağı köftelik (ince) bulgurla karıştırın. Üzerine 2 kere çekilmiş 300 gr yağsız kıymayı ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip yogurmaya devam edin. bu karışıma 1 tatlı kaşığı reyhan, iki tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı kırmızı biber ekliyerek yoğurmaya devam edin. Daha sonra karışımdan küçük köfteler yapın.

Diger tarafta tencerenin içine 1 lt suyu kaynatın ve kaynayan suya köfteleri koyup haşlayın.

Bir kabın içerisine 2 yumurta , 1 tatlı kaşığı nişasta ve bir fiske tuz atıp karıştırın. Haşlanmış köfteleri teker teker bu karışıma batırıp 1 su bardağı kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun

8 Şubat 2011 Salı

CEVİZLİ ZEYTİNLİ LİNGUİNİ MAKARNASI

1 adet soğanı küp küp doğrayıp tavada soğanları kavurun.üzerine 1 diş dogranmıs sarımsağı ekleyin.  üzerine 1 kase çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyip kavurmaya devam edin.1 tutam fesleğen ve 1 su bardağı kremada ekleyip kavurmaya devam edin.

1 adet limonun sadece kabuklarını alıp (beyazlarını almadan) ince ince kıyın ve tavaya ekleyin , 1 kase ceviz içinide ekleyip kavurmaya devam edin ve kavurmaya devam edin. 1 kase kiraz domatesleride üzerine ekleleyip karıştırmaya devam edin. 1 paket haşlanmış linguni (yassı) makarnayı karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.

son olarak 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun

FIRINDA SÜTLÜ PATLICAN

4 adet büyük boy bostan patlıcanını alacalı olarak soyup kalın halkalar halinde doğrayın. Dİğer tarafta 4 adet patatesi haşlayın.1 litre sütün içine 3 adet yumurtayı kırın.3 diş sarımsağı çok ince doğradıktan sonra sütün içine ekleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını da süte ilave ettikten sonra 1 adet muskatı dasütün içine rendeleyip iyice çırpın.
1 tutam fesleğeni ince ince kırpıp onuda çırpılan süte ekledikten sonra domates ve haşlanmış patatesleri de kalın halkalar halinde kesin.
dikdörtgen borcamın içine önce patlıcanları, onların üstüne patatesleri, onlarında üstüne domatesleri ve en üste tekrar patlıcanları dizin. ve bu dizim işleminden sonra hazırlanmış sütü borcama dökün.

180 derecede 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun