14 Şubat 2012 Salı

BÜRYAN - BURSA

1kg 250 gr Tavuk butu yıkanıp tencereye konulur, üzerini kapatacak kadar su ekleyip 30-45 dk kadar haşlanır. İçine biraz tuz atılır. 1 küçük soğan küp küp doğranır, üzerine 1 yemek kaşığı margarin ve yarım yemek kaşığı sıvıyağ eklenip kavrulur. 1 kg pirinç, soğuk suyla yıkanıp, kavrulan soğanın üzerine dökülür kavurmaya devam edilir. Yarım yemek kasıgı tereyağı da eklenir. 2 adet domates soyulup doğranır. 3 adet biber de doğranır. Kavrulan pirinçler fırın tepsisine alınır. Biraz tuz attıktan sonra, üzerine haşlanan tavukları ve tavuk suyu pirinçlerin üzerine geçecek kadar eklenir. Boşluklara domates ve biberler eklenip 250 derecedeki fırında pişirilir. Piştiği suyunu çekmesinden anlaşılır.  10 dk dinlendikten sonra sunuma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder