26 Nisan 2012 Perşembe

BEŞAMELLİ PATLICAN BEĞENDİ

3 adet bostan patlıcanı ocakta közlenir. Bir tencerede bir çay bardağı mısır yağı ile 150 gr un kavrulup yarım litre süt ilavesi ile beşamel sos yapılır. Sos yarım çay kaşığı tuz ile tatlandırılıp içerisine 100 gr rendelenmiş kaşar ilave edilir. Közlenen patlıcanlar ayıklanıp beşamele katılır ve bir çay kaşığı şeker ilave edilir. 1 adet domates ile 2 adet sivri biber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada 3 yemek kaşığı margarinle beraber 200gr kuşbaşı tavuk, 1 tatlı kaşığı salça  ve 1 bardak su ilavesi ile pişirilip tuz  tatlandırılır. Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak 1 tutam dogranmış maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder