9 Şubat 2011 Çarşamba

ANKARA TAVA

2 yemek kaşığı tereyağ eridikten sonra önce 1 kase arpacık soğanları ve 2 adet doğranmış havuçları ekleyin. 1 kg iri kuşbaşı etleri 1 çay kaşığı tuzu 1 çaykaşığı karabiberi ve 1 subardağı bezelyeyide ekleyin. üzerine bir miktar su ekliyerek ara ara karıştırıp kaynatın.

Meyanesi için:

Bir kasenin içinde yarım kg yoğurt ve 3 adet yumurtayı atıp karıştırın. bu karışıma yavaş yavaş 1 çay bardağı un ilave ederken karıştırmayıda ihmal etmetin.

Hazırlanan meyaneye etin suyundan bir miktar ekliyerek karıştırmaya devam edin. Meyaneyi tencereye ilave edip karıştırın.

Son olarak tencereyi bir borcama yada tepsiye dökerek önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırına sürün ve 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder