9 Şubat 2011 Çarşamba

SOSLU SOMON IZGARA

1 yemek kaşığı soya sosunu 1 yemek kasığı hardal ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile bir kabın içerisinde karıştırın. 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı doğranmış sarmısaklarıda ekledikten sonra karışımın yarısını 1 kg somon fletonun üzerine sürün. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Somonu ısıtılmış ızgaranın üzerine derisi aşağı gelicek şekilde yerleştirip 7-8 dakika kadar pişirin.Çevirin 5-6 dakika kadarda diğer tarafını pişirin.

Servis tabağına koyup yarım sos karışımını üzerine dökün ve taze yeşillikler eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder