10 Şubat 2011 Perşembe

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE (4 KİŞİLİK)

Yarım kilo kıymanın üstüne 1 paket köfte harcı ve 1 bardak su ekliyerek iyice yoğurun. içine önceden ıslatılmıs ince bulgur ve 2 çorba kaşığı salça ilave edin.

Teflon tavaya 1 çorba kaşığı margarin atılarak eritilirken 1 adet julyen dogranmıs soğanları ilave edin. pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerine 1 kg dogranmıs ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra bu karışımı bir tabağa alın.

Çelik tencereye 1 litre yağı koyup ve kızmasını bekleyin.

Bir avuç kıymayı alın ve vucunuzun içindeyken başparmağınızla delik açıp soğanlı ıspanaklı harc ile doldurup  tekrar kapatın.

yapmış olduğunuz köfteleri kızmış yağa atarak kızartın.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder