30 Mart 2011 Çarşamba

KABAK KÖFTESİ (4 kişilik)

1 çorba kaşığı Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış 1 adet soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun. 4 silme çorba kaşığı unu ilave edin.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Yarım su bardağından 1 parmak daha fazla rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu (yarımsu bardağı) ekmek içini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş 3 adet kabağı  ilave edin.İyice karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alın. Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder