30 Mart 2011 Çarşamba

GÜVEÇTE MANTAR (2 Kişilik)

Yarım kg mantarı yıkayıp kağıt peçete ile silelim. Tavaya 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış 1 orta boy soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarımsağı hafifçe sararana dek kavuralım. Mantarları ikiye veya dörde keselim.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.2 adet çarliston biberi çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayalım.Tavaya aktaralım.2 adet küçük boy domatesi küp şeklinde doğrayıp,ilave edelim.Birkaç kez çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım. Orta ısılı fırına sürelim.15 dk pişirerek servis yapalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder