30 Mart 2011 Çarşamba

KABAKLI KEBAP (4 kişilik)

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 1 adet soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.Bir kasede soğan, yarım tatlı kaşığı kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 diş doğranmış sarımsak ,2 çorba kaşığı limon suyu ve 4 çorba kaşığı  zeytinyağını karıştırın.Bir fırın tepsisini yağlayın.4 adet kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın. Fırına verip orta bölmede 15 dak. kadar pişirin.Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinde,2 çorba kaşığı limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder