30 Mart 2011 Çarşamba

KARNIBAHARLI YUFKA BÖREĞİ

Önce tencereye az miktarda su koyarakyarım kg. karnıbaharı  ve 1 kase makarnayı ve bir tutam tuzu aynı suda haşlayarak suyunu çektirin.üzerine 2 diş sarımsak, 1 tutam maydanoz ve 1 tutam dereotunu da ekleyin. Diğer tarafta 2,5 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un ve biraz sıvıyağla akışkan birsos hazırlayın. Bir yufkayı fırın kabına yayın.Üstüne makarnalı karışımı boşaltın. 4 Çeri domatesleri doğrayarak üzerine yerleştirin. En son elinizle parçaladığınız dil peynirlerinide serpin. Kabın dışına taşmış yufka parçalarını üstüne kapatıp 180 derecede alt üst kızaranakadar pişirin. Ters çevirip dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder