30 Mart 2011 Çarşamba

TAVUKLU BOHÇA

Bir tencerede 1 adet doğranmış soğan ile 2 diş doğranmış sarımsağı sote edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates ile 2 adet doğranmış sivri biberleri de ilave edin. En son kuşbaşı doğranmış 1 paket tavuğu da ilave edip iki dakika soteleyin. Üzerine 1 bardak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Bir kaseye dörde bölünmüş yufkayı onunda üzerine koparılmış yufka parçalarını ekleyin. Üzerine harcı ekleyip ağzını kapatın. Ters çevirip önceden yağladığınız tepsiye koyun. Üzerine beşamel sos (fırında karnıbaharlı patates tarifinden beşamel sos tarifini alabilirsiniz) ilave edin ve 1 dilim kaşar koyarak fırına verin. Bunu istediğiniz dört kere tekrarlayın.
NOT: isterseniz yufka yerine milföy hamuru kullanıp beşamel sossuz fırına verebilirsiniz.
Milföy hamurlarını biraz açın. Üzerine harcı koyup biraz kaşar peyniri serpip bohça gibi kapatıp tepsiye ters çevirerek koyun. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısı sürün. Ve fırına verin
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder