30 Mart 2011 Çarşamba

BEZELYELİ ETLİ BÖREK

Tencereye 1 çorba kaşığı margarini ve yarım çay bardağı sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış 250 gr. kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.2 adet dogranmıs soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış  2 orta boy domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış 1 demet maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder