9 Şubat 2011 Çarşamba

YUMURTALI TOPLAMA

1 adet rendelenmiş soğanı, yıkayıp süzülmüş 2 su bardağı köftelik (ince) bulgurla karıştırın. Üzerine 2 kere çekilmiş 300 gr yağsız kıymayı ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip yogurmaya devam edin. bu karışıma 1 tatlı kaşığı reyhan, iki tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı kırmızı biber ekliyerek yoğurmaya devam edin. Daha sonra karışımdan küçük köfteler yapın.

Diger tarafta tencerenin içine 1 lt suyu kaynatın ve kaynayan suya köfteleri koyup haşlayın.

Bir kabın içerisine 2 yumurta , 1 tatlı kaşığı nişasta ve bir fiske tuz atıp karıştırın. Haşlanmış köfteleri teker teker bu karışıma batırıp 1 su bardağı kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder