14 Ocak 2011 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ ANKARA TAVA

1,5kg. kuzu kolunu 8 eşit parçaya böldükten sonra tencereye kuzu kolları ile birlikte dogranmıs 1 adet sogan, dogranmıs 4 diş sarmısak, 8 adet tane karabiber ve 9 bardak suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alarak tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra etin suyunu süzerek ayrı bir kaba alın.

1 paket arpa şehriyeyi derin bir fırın kabına yayın. 1 tencerede 4 çaykaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı ayçiçek yağını kızdırarak üzerine 6 su bardağı etsuyu karabiber ve tuz ekleyip kaynatın.

hazırlanan bu sıcak et ve et suyunu  fırın tepsisine yayılan şehriyenin üzerine yerleştirin. 160 derecede ısınmıs fırında şehriye suyunu çekip etler kızarana kadar yaklaşık 35 -40 dakıkada pişirin. servisten önce etleri şehriyenin üzerinden alıp sehriyeyi iyice karıştırın. Daha sonra etleri tekrar üzerine dizip servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder