14 Ocak 2011 Cuma

MEZURA USULÜ PATLICAN

1 ortaboy patlıcanı 4 dilime ayırın. Borcamın tabanına yağlı kağıt koyun. üzerine patlıcanları yan yana dizin. Zeytinyağını ve karabiberi karıştırıp patlıcanların üzerine döküp fırına verin. fırından çıkınca üzerine rendelenmiş 90gr light kaşarı ve 200 gr kavrulmus yağsız kıymayı ekleyin. Kıyma eklendikten sonra en üste asagıda hazırlayacagınız sosu ekliyerek servis yapın.


SOS
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip üzerine 1 adet rendelenmiş soğanı , ve küp küp doğranmış 2 büyük boy domatesi ve 2 diş sarmısağı ekleyip hafifce kavurun. 1 çay kaşıgı karabiber , 1 çay kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşıgı feslegen ekleyım kavurmaya devam edin. daha sonra hazırlanan sosu yukarıda anlatılan tarıfte yerıne koyun


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder