14 Ocak 2011 Cuma

SİNİ KÖFTESİ

Dış Malzeme
500gr köftelik bulgur ile 250gr yağsız kıyma çiğ köfte yapılır gibi yoğurulur. 1 adet soğan ince ince doğranıp yoğurulan karışıma eklenerek yoğurma işlemine devam edin. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber ekliyerek. yoğurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tereyağıda ekliyerek yoğurma işlemine devam edin.

İç malzeme
1 tencerenin içine doğranmış 1 adet soğanı 1 yemek kaşığı tereyağı dogranmıs ve dovulmus 5 adet cevizi 250 gr yağsız kıymayı kavurup üstüne ince doğranmıs yarım demet maydanozu ilave edin. 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuzuda ilave edip kavurmaya devam edin.

Eğer sini yoksa Borcamda kullanarak yemeğimizi yapabiliriz.

Borcamın çok hafif her yanını yağladıktan sonra yoğurduğunuz dış malzemeyi 2 parçaya ayırıp ilk parçayı borcamın iç tabanına iyice yayın. İç malzemeyi bunun üzerine yayarak koyun. Daha sonra yogurdugunuz ikinci parçası ile üstünü iyice kapatın. Bir parça zeytin yağını üzeri çatlamaması için sürün.

160 derece fırında 30 dakıka pişin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder