14 Ocak 2011 Cuma

ETLİ ŞAKŞUKA

1 çay bardağı margarini tencereye atıp üzerine 200gr dana etini ve 2 yemek kaşığı domatesli çeşni ile 1 adet sarmısaklı çeşniyi ilave edip kavurun. Bu karışımın üstüne bir miktar su ilave edip kaynayana kadar bekleyin.

Daha sonra başka bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağı kızdırın. Kızarmış yağa önce parmak şeklinde kızarmış 2 adet patatesi, sonra dorganmıs 1 adet kabak dilimlerini ve son olarakta pijama desenli dogranmıs tuzlu suda bekletilen 2 adet patlıcanı atıp kızartın.

Kızartma işlemi bittikten sonra borcama patatesleri dizin. patateslerin ustune kabakları dizdikten sonra önceden hazırladığımız etimizi sosu ile birlikte dizdiğimiz kızartmaların üstüne dökün. Son olarakta patlıcanlar ile etlerin ustunu örtün.

Tüm işlem bittikten sonra borcanı 15 dakıka fırana verin

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder