14 Ocak 2011 Cuma

TAVUKLU KABAK GRATEN

4 adet kabağı boydan ikiye ayırıp içlerini oy. Daha sonrada haşlamak için bol tuzlu suya at.
Daha sonra 1 adet sogan 1 adet sivri biber ve 1 adet haşlamış havucu küpler halinde doğra.
1 yemek kaşığı tereyağına once sogan sonra biber sonra havucu attıktan sonra 300gr dogranmıs tavuguda ekle.

Beşamel Sos

1 yemek kaşığı tereyağı tencereye koy üzerine 1 su bardağı unu ve 2 su bardağı sütü ekle ve topaklanmaması için karıştıarak pişir.

İçi oyulmus kabaklara tavuklu sebzeli karısımı doldur. üzerlerine hazırlanan beşamel sosları dök. son olarakta 100gr rendelenmiş taze karı üstüne ekledikten sonra 150 derecefırında kasarlar eriyene kadar 10 dakika tutup servis yapın

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder