29 Aralık 2011 Perşembe

HAMSİLİ LAHANA SARMASI

1 adet küçük beyaz lahananın yapraklarını hafif haşlayın.Önceden 20 dakika ıslatılmış 3 su bardağı pirincin içine, 1 adet doğranmış soğan ve 1 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Üzerine 2 adet kabukları soyulup doğranmış domatesi ekleyin. 1 tatlı kaşığı pul biberi de ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan içi haşlanmış lahananın içine yerleştirin. Üzerine de yarım kg. ayıklanmış hamsiden 1 adet koyup sarın. Geniş ve çukur teflon tencereye sardıklarınızı özenle yerleştirin. Çukur bir kapta 2 yemek kaşığı zeytinyağını kavurun. Üstüne 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı unu ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak üzerine 1 lt su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip kısık ateşte kavurun. Hazırladığınız suyu tencereye ekleyip pişene kadar kaynatın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder