29 Aralık 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

3 yemek kaşığı zeytinyağında 2 adet kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Başka bir tencerede 2 adet küp küp doğranmış patatesi, 2 adet küp küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı bezelyeyi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri kavrulmuş soğanların üzerine ekleyip birlikte iki üç kez çevirin. Daha sonra üzerine 10 adet enginarı 1 adet limonun suyu ile limonlayarak dizin. 2 tatlı kaşığı şeker ve bir tutam tuzu ilave edip enginarların üzeri kapanana kadar su ilave edip pişene kadar bekleyin. Ilıkken borcamın altına önce enginarları dizin. Haşlanmış sebzeleri de kaşık yardımı ile enginarların üzerine koyup soguyana kadar bekleyin ve soguk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder