30 Aralık 2011 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ

100gr pastırmayı, 1 adet soğanı ve 2 adet sivri biberi ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağında kıyılmış soğanları, biberleri, pastırmaları ve ince doğranmış 1 tutam maydanozu sırası ile soteleyin ve son olarak üzerine 50 gr rendelenmiş taze kaşarı da ilave edin. 2 adet yufanın her birini 6 parçaya bölün. Yufka parçalarının ortasına hazırladığınız harcı koyup katlayın. Yumurta beyazı ile ağızlarını yapıştırarak kızartın.

1 adet domates 1 adet salatalık ve 100gr kırmız lahanayı ince kıydıktan sonra doğranmış kıvırcık salata ile karıştırın. Yarım limon suyu, mısır yağı ve 1 çay kaşığı tuz ile marine edin. Servisi hazırladığınız salata altta börekler üstte olacak şekilde yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder