30 Aralık 2011 Cuma

HALAMIN GÜL BÖREĞİ

Yarım kalıp beyaz peynir, yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu bir kabın içinde karıştırarak böreğin iç harcını hazırlayın. 2 yufkanın her birini 6’ya ayır. Her yufkayı yağla. İç harcını koyup ucu açık sigara böreği gibi sarıp gül şekline getirin.

2 saat önceden sıkı sıkı gülleri yerleştirin. 1 bardak süt, 1/2 bardak sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı çırparak oluşturduğunuz harcın üzerine dökün.  Pişirme vakti geldiğinde bir başka tepsiyi yağlayın ve gülleri ters çevirerek bu tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder