30 Aralık 2011 Cuma

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Börek tepsisini yağlayıp 1. Kat yufkayı serin. 2 bardak süt, 1 yumurta, ve 1bardak yağdan oluşan sosla yufkayı iyice ıslatıp 2. Kat yufkayı ister bütün ister parçalayarak serin. Tekrar sosla ıslatın. 3. Kat yufkayı da serdikten sonra ½ kalıp beyaz peynir,1/3 demet kıyılmış maydanoz ve karabiberden oluşan börek harcını eşit olarak 3. yufkanın üzerine dağıtın. 4.kat yufkayı serin ve sosunu sürün. Son olarak 5.kat yufkayıda serin ve sosla iyice ıslatın.

Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder