18 Ocak 2012 Çarşamba

LİMONLU TEPSİ PASTASI

Pasta hamurunun tutması için ilk aşamada tereyağ ile şekeri ara vermeden karıştırmanız gerekmektedir diyerek tarife başlıyoruz. Hamuru için; 300gr tereyağı, 200gr şeker, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ve bir tutam tuzu el mikseri ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. 6 adet yumurtayı iyice çırpıp karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 300 gr unu ve 3 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave edin. Son olarak 80ml limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
Hamuru 40X30cm büyüklüğünde yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden 190derecede ısıtılmış fırının alttan 2. Rafında 20 dakika pişirin.

Krema için; 750 gr taze krema,75 gr şeker, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi,1 adet yumurta, 60 gr nişasta ve 30ml. Limon suyunu karıştırın. Karışımın ¼’ünü alıp sarı şeker boyası ile karıştırın ve sıkma torbasına doldurun.
Beyaz kremayı ön pişirme yaptığınız kekin üstüne sürün. Sıkma torbasındaki sarı kremayı beyaz kremanın üstüne istediğiniz şekilde sıkın.
Tahta bir spatula ile hafifçe bastırıp beyaz kremanın biraz içine girmesini sağlayın. Tepsiyi tekrar fırına verin ve 190 derede ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder