18 Ocak 2012 Çarşamba

NİHAN'NIN PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

2 adet soğanı ince ince kıyın. Avuç içi kadar kıyma ile birlikte kavurun.4-5 adet patatesi haşlayıp kavrulan kıymanın içinde ezin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1/3 demet kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi ekleyin. 3 adet yufkanın her birini 4 eşit parçaya bölün.
1 yumurtayı, 1 su bardağı su yada sütü, 1 su bardağı zeytinyağını iyice çırparak yufka sosunu hazırlayın. Yufka sosu ile yufka parçalarının her birini iyice ıslatın. Hazırladığınız kıymalı harcı sos ile ıslatılmıs yufka parçalarının içine koyarak rulo yapıp gül şekline getirin. Yağladığınız tepsiye gülleri koyun. 1 yumurta akı ile 1 çay kaşığı yoğurdu çırpın ve fırına koymadan önce tepsideki güllerin üzerine sürün. 180 derece 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder