18 Ocak 2012 Çarşamba

BEZELYE ÇORBASI

1 orta boy soğanı ve 2 orta boy patatesi küp küp doğrayıp  4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birkaç dakika sote yapın. 1 kg bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha soteledikten sonra 1,5 lt (7 bardak) su yada tavuk suyunu ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatarak pişirin. Haşlanmış bezelyelerden bir kısmını ayırın. Kaynatılan sebzeleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
Ayrı bir kapta 1 çay kaşığı hardal, tuz, ve karabiberi ve 1 çay bardağı kremayı karıştırıp çorbanıza ekleyin.
Son olarak ayrılan bezelyeleri ve 2 dal taze nane yaprağını ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder