18 Ocak 2012 Çarşamba

PORTAKALLI PASTA

70gr öğütülmüş fındıkları yağsız tavada kavurup soğumaya bırakın. 80gr sade hazır keki iri parçalara bölün. 70 gr bitter küvertürü iyice kıyın.
70 gr yumuşak tereyağı kek, bir tutam tuz ve fındıkları mikserin hamur karıştırma ucu ile 2-3 dakika karıştırın.
Hamuru 24 cm. çapında, yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba eşit şekilde yayın. Ellerinizle iyice bastırın ve buzdolabında bekletin.
Peynirli köpük için 3 adet portakalın suyunu sıkın(400ml olmalı). Bir taşım kaynatın. 5 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. 200ml. Ilık portakal suyunun içinde suları sıkılmış jelatinleri eritin. 200gr krem peynirle beraber blender’a koyup 1-2 dakika karıştırın. 80 gr şeker ve 3 adet yumurtayı mikserde 8-10 dakika çırpın. Peynir karışımı azar azar ilave edin ve karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün. 4 saat buzdolabında bekletin.
2 yaprak jelatini soğuk suda yumuşatın. Artan portakal suyunu ısıtın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Soğumaya bırakın. Hafif jölelenmeye başlayınca bir kaşık yardımı ile pastanın üstüne eşit şekilde yayın. 2 saat buzdolabında bekletin. Pastayı kalıptan çıkarıp dilimleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder