18 Ocak 2012 Çarşamba

NİŞE HELVASI (Gaziantep)

1 çay bardağı üzüm pekmezi, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ teflon tencereye boşaltılarak ateşe konur. Pekmez ile yağ iyice karışana kadar ateşte pişirilir.250 gr bugday  nişasta sı ile 2,5 su bardağı su iyice yoğrulduktan sonra pişen pekmezin içine 1 bardak toz şeker ilave edilerek ateşte karıştırılır. 20 dk. kadar tahta kaşıkla iyice özleşene kadar pişirilir. Ayrı bir teflon tavada 400gr. ceviz içi zar şeklinde doğranarak ateşte kuru kuru kavrulur. İyice özleşen helva, servis tabağına alınarak üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder