26 Nisan 2012 Perşembe

BİBERLİ TAVUK

Yarım paket tavuk kalça, gögüsü haşlayın.Sonra tek tek ayırın. Suyunu bir kaba koyun. 2 diş dogranmış sarmısağı bir tavada sote edin. Ardından 1 tatlı kaşığı acı biber sosunu ekleyinleyip bir kaç dakika pişirdikten sonra küp küp doğranmış 3 adet etli biberi (kırmızı,yeşil,sarı) ekleyin.Biberler pişinceye kadar kavurun. Sonra 1 corba kaşığı domates salçası ekleyip iki dakika daha kavurun ve üzerine bir kaba ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin. Beş dakika daha sote edip üzerine tavukları koyun. İki dakika daha pişirdikten sonra ocagı kapatın. Fırın tepsisine hazırladığınız tavuğu yerleştirip üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. 15 dakika 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder