26 Nisan 2012 Perşembe

PEYNİRLİ HELVA (ANTAKYA)

1,5 kg künefelik peynir (künefelik peynir bulunamazsa herhangi tuzsuz inek peyniri 1 gün güneşte bırakılarak ekşitilir ve küfelik peynir haline gelmiş olur) küçük parçalara bölünerek büyük çelik tencereye konur ve ocakta orta ateşte devamlı karıştırılarak erimeye bırakılır. Karıştırmayı kolaylaştırması açısından en büyük boy tahta kaşık olmalıdır. Peynir lastik gibi uzayıncaya kadar eritilir. Sonrasında 2 su bardağı un ocak ateşinde olan erimiş peynire ilave edilir. Un ve peynir iyice karışınca 2 kg toz şeker ilave edilir. Şeker eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Peynirli helvanın rengi sarımsı olup dış yüzeyi akışkan olacaktır. Peynirli helva için tencereye konulan tüm malzemeler bütünleşinceye kadar kısık ocak ateşinde karıştırılır. Ortalama bu işlem 5 dk sürmektedir. Sonrasında peynirli helva ateşten alınarak sıcak servis edilmelidir. Tatlımız 5-6 kişiliktir. Ortalama pişirme süreci 20-25 dk’dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder