26 Nisan 2012 Perşembe

PIRASALI MISIRLI PİDE (TRABZON)

1 kg. pırasa duru suyla yıkandıktan sonra süzülür. Suyundan aranan pırasa küçük parçalar halinde doğranır. (0.5 cm büyüklüğünde) Orta boy teflon tencereye yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak ayçiçek yağı konur. Sıvı yağlar orta ocak ateşine alınarak doğranmış pırasalar üzerine eklenir. Ayrı bir plastik kapta 3 adet yıkanmış kabuğundan arındırılmış havuçlar rendelenerek orta ocak ateşte kavrulmakta olan pırasaların üzerine eklenir. Pişme işlemi devam ederken 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Suyunu iyice çeken ve kavrulan malzemeler ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan pırasa ve havuçların üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker konarak harmanlanır. Harmanlanan malzemeye 2 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı yoğurt, 2 paket kabartma tozu, 3 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı (herhangi bir sıvı yağda olabilir) konarak 1-2 dakika karıştırılır. 200 derecede ısınan fırın 180 dereceye getirilir. Fırın tepsisi herhangi bir sıvı yağ ile yağlanarak harmanlanmış olan pırasalı mısırlı harcımız konulur. 5’er santim büyüklüğünde kare dilimler halinde kesilerek 40 dakika fırında pişmeye bırakılır. Mısırlı pidemiz ortalama 1’er dilim halinde 10-15 kişiliktir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder