26 Nisan 2012 Perşembe

BULGURLU KABAK DOLMASI (GAZİANTEP)

12 adet orta büyüklükte taze kabağın başı kesilerek içi oyulur, tek tek yıkanır. 15 adet dolmalık kuru biberler suda haşlandıktan sonra yarım saat suyun içinde bırakılır. Diğer taraftan bir kabın içerisine 2 su bardağı bulgur, yarım kilo az yağlı koyun etinden çekilmiş kıyma,2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası, 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 2 baş doğranmış soğan, 5 diş ince doğranmış sarmısak 2 yemek kaşığı zeytin yağ ve bir fiske tuz konarak karıştırılıp kabak ve biberlerin içi doldurulur, tencerenin yarısına kabaklar diğer yarısına biberler düzgün bir şekilde yerleştirilir. Dolmaların içinin çıkmaması için üzerine ağırlık olarak dolma taşı veya porselen tabak konur. Dolmanın üzerine yeterince kaynamış su konur. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak 20 dakika daha pişirilir. 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya 1 limonun suyu konarak 20 dakika daha pişirilir. Ocaktan indirilerek suyu süzülür. Tabaklara konarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder