14 Şubat 2012 Salı

ALİ NAZİK (GAZİANTEP

Pazarlarda satılan közleme kabında 4 adet orta boy patlıcan közlenir. Közlenen patlıcanların kabukları soyularak doğrama tahtasında ince ince kıyılır. Kıyılan patlıcanlar bir kasenin içine konularak içine bir 1 sarımsak ezilerek yarım kilo süzme yoğurtla karıştırılır. Ayrı bir küçük tencerede ya da tavada 300gr az yağlı kıymanın içerisine bir tutam tuz ile yarım çay bardağı zeytinyağı konularak suyu çekilene kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı pul biber konularak karıştırılır. Servis tabağına yoğurtla karıştırılmış patlıcanlar konur ve üzerine kavrulmuş kıymalar yerleştirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder