14 Şubat 2012 Salı

FINDIK DİKMELİ TATLI (TRABZON-MAÇKA)

1 büyük bardak sütü ,1 yemek kaşığı tereyağı birlikte ısıtılıp, hamur yoğrulacak kaba alınır. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 2 yumurta, 1 fiske tuz ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir. 20  beze yuvarlatılarak nişastaya bulanır. 10 dk. dinlendirilen bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Araları nişastalanıp üst üste dizilir. 10 dk. beklenir. İnce açılan yufkanın üzerine bol şekerli 600gr. fındık serpilip oklava sarılıp büzülür. Oklava içinden çıkarılır. 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen yer üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 300 gr. eritilmiş yağ kızgın haliyle üzerlerine eşit miktarda gezdirilip 170 derece fırında pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Şerbeti: 4 bardak şeker, 4,5 bardak su, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatılıp az limon ilave edilerek soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder