Cheesecake kabını iyice yağlayın. 100 gr tereyağını eritin ve ezilmiş 1,5 paket eti burçaklarına karıştırın. Kek kalıbının içine döşeyin ve iyice bastırın. Bir kanın içine 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 bardak şekeri, 1 bardak yoğurdu, 2 paket beyaz peyniri, 1 tatlı kaşığı nişastayı, 3 adet yumurtayı döküp iyice karıştırın ve karışımı kalıba dökün. Daha önce ısıtılmış 140 derecelik fırında 1 saat benmari usulü(fırın tepsisine ¼ kadar su koyun. Kek kalıbını içine koyun. Onu da fırına koyun) pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ½ bardak süt ve 120gr bitter çikolata ile yaptığınız sosu kekin üzerine dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder