14 Şubat 2012 Salı

ÇİKOLATA SOSLU TART

Cheesecake kabını iyice yağlayın. 100 gr tereyağını eritin ve ezilmiş 1,5 paket eti burçaklarına karıştırın. Kek kalıbının içine döşeyin ve iyice bastırın.  Bir kanın içine 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 bardak şekeri, 1 bardak yoğurdu, 2 paket beyaz peyniri, 1 tatlı kaşığı nişastayı, 3 adet yumurtayı döküp iyice karıştırın ve karışımı kalıba dökün. Daha önce ısıtılmış 140 derecelik fırında 1 saat benmari usulü(fırın tepsisine ¼ kadar su koyun. Kek kalıbını içine koyun. Onu da fırına koyun) pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ½ bardak süt ve 120gr bitter çikolata ile yaptığınız sosu kekin üzerine dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder