15 Şubat 2012 Çarşamba

MERCİMEKLİ ERİŞTE

Bir tencerede 1 su bardağı  yeşil mercimeği, üzerine çıkacak kadar soğuk su 3-4 dakika kadar kadar kaynatın. Süzgeçten süzüp sıcak su ile yıkayın. (Pis suyu gitsin) Tencerede 2 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Rendelenen 2 orta boy domatesi ilave edin. 3-4 dakika pişirin mercimekleri katın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimekler yumuşayınca 1 su bardağı erişteyi ve tuzu karıştırarak ilave edin. Erişteler de 10 dakika kadar pişince altını söndürün.
Öte yandan ayrı bir ufak tavaya
yağı koyup, eriyince üzerine 1 çay kasıgıtoz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kuru naneyi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Bu sosu da çorbanın içine ilave edip, karıştırın.
Afiyet olsun.
Not: Erişteyi makarna temel hamuru ile açıp kendiniz yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder