14 Şubat 2012 Salı

KİLİS KEBABI

Tencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağı boşaltılarak küçük kesme şeker büyüklüğünde 2 soğan ve 1 adet kırmızı biber doğranır, ateşte hafif soldurulur. Bir kabın içerisine 1 kilo kuzu etinden az yağlı kıyma konarak, içine yarım çay kaşıgı tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur.5 adet patlıcanın  kabukları soyularak boydan ikiye kesilir ve kesilen patlıcanlar üçgen şeklinde doğranarak mangal veya ızgarada bir patlıcan ve erik büyüklüğünde yuvarlanan kıymalar çok hafif şekilde közlenir. Közlenen patlıcan ve etler kavrulmuş soğanların içine yerleştirilir. Üzerine yarım kilo  domates soyularak küçük küçük doğranıp üzerine dizilir. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı toz biber ve yarım limon suyunun üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek tencerenin içerisine yavaş yavaş dökülür ve ocakta yarım saat pişirilir. Piştikten sonra yarım çay kaşığı yenibahar üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder