5 Nisan 2011 Salı

AVUNYA MANTISI (Balıkesir)

Yarım yufkayı dörde katlayın. Şeritler halinde yufkayı ince ince kıyın. İyice karıştırın. Tepsiye iyice yerleştirin. Karışık olarak 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Tencereye 1 adet soğanı bütün olarak atın. İçine biraz yağ tuz karabiberi ilave edip kızartın. 1 kg haşlanmış (yada 1 gece önceden ıslatılmış ) nohutları tencereye ekleyin. İçine bir miktar su ilave edin. 1 adet tavuk bulyon ekle.
Fırından çıkarılan kıtır yufka karışımına nohutları suyu ile birlikte ilave edin. Üstüne çırpılmış yoğurdu dökün ve 1 yemek kaşığı yağda eritilmiş biberi ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder