Yarım yufkayı dörde katlayın. Şeritler halinde yufkayı ince ince kıyın. İyice karıştırın. Tepsiye iyice yerleştirin. Karışık olarak 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Tencereye 1 adet soğanı bütün olarak atın. İçine biraz yağ tuz karabiberi ilave edip kızartın. 1 kg haşlanmış (yada 1 gece önceden ıslatılmış ) nohutları tencereye ekleyin. İçine bir miktar su ilave edin. 1 adet tavuk bulyon ekle.
Fırından çıkarılan kıtır yufka karışımına nohutları suyu ile birlikte ilave edin. Üstüne çırpılmış yoğurdu dökün ve 1 yemek kaşığı yağda eritilmiş biberi ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder