5 Nisan 2011 Salı

MEYHANE PİLAVI

İnce ince doğranmış 1 adet (50 gr) soğanı 1 paket yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların içine ince doğranmış 1 adet(30gr) kırmızı biberi, ve 2yemek kaşığı (50gr) domates salçasını ilave edip karıştırın ve üstüne 5 bardak suyu ekleyin. Bu karışıma 1 kase (50gr)pişmiş nohut ve 2 büyük boy (100gr) doğranmış domates ilave edilip kaynadıktan sonra içine 10gr tuz ve 300 gr bulgur atıp karıştırın.  Pişmekte olan pilav yeniden kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan indirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder